Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009

Logio Secure Password Organiser - Κρατήστε τους κωδικούς σας ασφαλείς

Όλοι θαρρώ πως συμφωνούμε ότι ο κωδικός (password) είναι μια πολύ σημαντική έννοια, δεδομένου ότι εξασφαλίζει την πρόσβαση στα δεδομένα μόνο σε εκείνον που τον γνωρίζει.

Το πρόβλημα με τους κωδικούς είναι ότι πρέπει να εφαρμοστούν πολλοί κανόνες προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, πράγμα το οποίο καθιστά κάπως δύσκολη τη διαχείρισή τους.

Μερικοί από αυτούς είναι ότι δεν πρέπει να είναι πολύ απλοί, γιατί μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να τους μαντέψει, δεν πρέπει να σημειώνονται σε χαρτί και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ίδιοι για τα πάντα.

Από την άλλη μεριά, όσο πιο πολύπλοκοι είναι, τόσο πιο εύκολο είναι να τους ξεχάσει κάποιος.
Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε κάποιον κωδικό σχεδόν για όλα τα πράγματα (για την πρόσβαση στον τραπεζικό μας λογαριασμό, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, στο κινητό μας, στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή, στις ηλεκτρονικές μας συναλλαγές στο διαδίκτυο κοκ), γίνεται κατανοητό ότι χρίζει ιδιαίτερης σημασίας η διαχείρισή τους.

Η εταιρεία Atek υποστηρίζει ότι έχει τη λύση, λανσάροντας στην αγορά μια φορητή συσκευή με την κωδική ονομασία "Logio Secure Password Organiser".


Με τη συσκευή αυτή κάποιος χρήστης πρέπει να θυμάται μόνο έναν κωδικό, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στους υπόλοιπους, οι οποίοι είναι κρυπτογραφημένοι.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ότι μπορεί να αποθηκεύσει οποιοδήποτε μυστικό ((π.χ. PIN) ή μη (π.χ. αριθμός ταυτότητας κοκ) κωδικό, μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 200 κωδικούς που μάλιστα δε χάνονται στην περίπτωση που τελειώσει η μπαταρία της συσκευής), μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα τυχαίους κωδικούς και γενικά ο τρόπος λειτουργίας της μοιάζει πολύ μ' αυτόν ενός κινητού.

Επίσης, είναι πολύ λεπτή (1/8”) και ελαφριά συσκευή, είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα (μαύρο και άσπρο) και κοστίζει $29.95 (για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα χαρακτηριστικά, δείτε στο τέλος τα συγκεντρωτικά χαρακτηριστικά της συσκευής).

Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται ότι αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς που έχουν δημιουργηθεί αυτόματα από τη συσκευή, γίνεται αυτόματα και κάτοχος (οι κωδικοί που παράγονται από τη συσκευή είναι δυσκολομνημόνευτοι αν όχι αμνημόνευτοι).

Επιπλέον, χάνεται πολύ εύκολα εξαιτίας του πολύ μικρού της μεγέθους.

Τέλος, η συσκευή εμφανίζει το όνομα του κατόχου καθώς και το τηλέφωνό του ακόμα και αν δεν πληκτρολογηθεί ο έγκυρος κωδικός πρόσβασης της συσκευής.

Χαρακτηριστικά συσκευής:

-Data protected by sophisticated AES encryption implementation
-Set up your own master passcode and change it whenever you want
-Store website names and/or addresses, user IDs, and passwords
-Store desktop logins, ATM and debit card pin codes, credit card numbers, frequent flyer program numbers, password and driver's license numbers, etc.
-Holds over 200 records - no data loss if battery runs down
-Save your three favorite user IDs for easy entry in records
-Generate random passwords automatically or manually enter numbers, uppercase and lowercase letters, symbols, and punctuation marks
-Quick entry of special characters for Web and email addresses
-Go directly to records by pushing the number or letter at the beginning of the record you are looking for
-Audible button tones for easy operation
-Optional display of lost and found information
-User-configurable settings for button tone volume, screen contrast, and auto-off time
-Advanced navigation and editing functions for power users
-Available in two colors: black and white
-Comes with lanyard, carrying pouch, and coin cell battery
-One year limited warranty

Δεν υπάρχουν σχόλια: